Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

«Άλλαξαν τα ανεμολόγια και οι ορίζοντες»



Δεν έχει συμπληρωθεί ακόμα ούτε ένας μήνας μαθημάτων και τα προβλήματα που φέρνει το νέο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση άρχισαν από νώρις να χτυπούν όλοι την δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση και φυσικά και το ΤΕΙ της Λάρισας. Ήδη από τον προηγούμενο μήνα ήρθε απόφαση από το υπουργείο παιδείας να κοπεί το 30% των ωρομισθίων καθηγητών του ΤΕΙ Λάρισας. Έτσι από 394 έκτακτους καθήγητες που είχε πέρυσι έμειναν μόλις 110 !! Δήλαδη πρακτικά η αποφάση αυτή σημαίνει ότι αναλογεί μόλις ένας καθηγητής για 53 σπουδαστές. Αυτό το γεγόνος είχε σαν αποτέλεσμα στο εαρινό εξάμηνο να διδαχθούν μόνο τα μαθήματα 2ου, 4ου, 6ου εξαμήνου αφήνωντας εκτεθειμένους όλους τους σπουδαστές του ιδρύματος. Και αυτό είναι το πρώτο παρακλάδι του νέου νομοπλαισίου, για όσους δεν κατάλαβαν θέλει να βάλει οριστική ταφόπλακα στην δημόσια εκπαίδευση.
Τι έγινε στο ΤΕΙ Λάρισας ;

Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια στο ΤΕΙ εγίνε μια συνέλευση των φοιτητών. Αυτή την φορά δεν έπαιρναν μόνο τον λόγο τα μεγαλοστελέχη της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ που απαξίωσαν την διαδικάσια έπειδη δεν κάλεστηκε από τα ΔΣ, που οι ίδιοι έχουν τις έδρες και αδρανοποιούν επι μήνες το φοιτητικό κίνημα. Στην συνέλευση ανταλάχτηκαν γνώμες και απόψεις, οι φοιτητές συζητούσαν μεταξύ τους και αποφάστιστηκε ως μέτρο μια λειτουργική κατάληψη. Ως Αριστερη Ενότητα και ως φοιτητές του ΤΕΙ συμμετείχαμε στο πρόγραμμα του συντονιστικού της κατάληψης, δίναμε ραντεβού στον δρόμο και όχι στους καναπέδες. Παρόλο που η συμμετοχή στις δράσεις της κατάληψης δεν ήταν μεγάλη, για πρώτη φόρα το φοιτητικό κίνημα έδειξε την παρουσία του, την διαφωνία του με τα μέτρα της κυβέρνησης που καταλύουν την έννοια του δημοσίου πανεμιστημίου. Η κατάληψη έληξε ύστερα από την νέα Γενική Συνέλευση αφού το πλαίσιο του Χρήστου και του Κώστα που περιέργως ψήφιστικε και από την παράταξη της ΔΑΠ και από της ΠΑΣΠ,και για άλλη μια φόρα αδρανοποιήσαν το κίνημα και καθόρισαν ως ημερομήνια για την επόμενη Γ.Σ. την 10 Νόεμβρη.

Πλέον όπως όλοι μπορούμε να δούμε πριονίζονται ρίζες. Η κινητοποίση των φοιτητών ακόμα και με ανοιχτό πανεπιστημία πρέπει να είναι άμεση. Κάθε μέρα που πέρναει η κυβέρνηση γράφει την δικιά της ιστορία αφού το ένα μέτρο είναι χείροτερο και σκληρότερο από το άλλο. Είναι καιρός να πάρουμε όλη την ευθύνη να γράψουμε την δικιά μας ιστορία στον δρόμο. Και όποιος, χωμένος στις συστάδες των θάμνων που τον περιβάλουν, χάνει το δάσος από το οπτικό του πεδίο, καλό είναι να κάνει ένα βήμα στα πλάγια για να δει καθαρότερα μπροστά του.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ.....
.......ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου