Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ.....


Την Κυριακή η κοινωνία έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα στο μνημονιακό μπλοκ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ), που με αντιλαϊκά μέτρα και την βάρβαρη πολιτική τους κατακερμάτισαν την μικρομεσαία και εργατική τάξη και έστειλαν χιλιάδες κόσμο στην μετανάστευση, την ανεργία, την φτώχεια και την εξαθλίωση

Η άνοδος των αντιμνημονιακών και αριστερών ριζοσπαστικών δυνάμεων, έδωσε τέλος στο δικομματισμό και έθεσε τις βάσεις για την ανατροπή των συσχετισμών στο πολιτικό σκηνικό. Ο “δικομματισμός” πρέπει να σταματήσει και στις φοιτητικές εκλογές. Οι παρατάξεις του βολέματος (ΔΑΠ-ΠΑΣΠ), αδρανοποίησαν και αποπροσανατόλισαν το φοιτητικό κίνημα, μη καλώντας Γενικές Συνελεύσεις και βάζοντας τα προβλήματα της παιδείας κάτω από το χαλί, προσπαθώντας να αποποιηθούν των ευθυνών τους και να ρίξουν στάχτη στα μάτια των φοιτητών. Πρέπει λοιπόν να σπάσει η λογική που καλλιέργησαν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ ότι οι Γενικές Συνελεύσεις είναι Συνελεύσεις μόνο των παρατάξεων. Οι Γενικές Συνελεύσεις διεξάγονται προκειμένου οι φοιτητές να παίρνουν δημοκρατικές αποφάσεις, και κανείς δεν μπορεί να τους στερήσει αυτό το δικαίωμα.

Σε αυτές τις φοιτητικές εκλογές πρέπει να σταλεί το μήνυμα στην κοινωνία ότι οι φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα είναι εδώ!!! Οι φοιτητές ως το πιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας μπορούν να στείλουν ένα ακόμα μήνυμα ανατροπής. Το πρώτο μήνυμα στάλθηκε από το φοιτητικό κίνημα με την απόσυρση του Νόμου έκτρωμα της Διαμαντοπούλου. 
 
Ως Αριστερή Ενότητα καλούμε όλους τους φοιτητές να πάρουν μέρος σε αυτές τις εκλογές να μαυρίσουν τις δύο παρατάξεις που ευθύνονται για την διάλυση του δημοσίου και δημοκρατικού Πανεπιστημίου, και χρησιμοποιούν τους φοιτητές ως ένα πιόνι στην δική τους σκακιέρα της εκμετάλλευσης.

 
                                                    Στις 16 Μαΐου
                   ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ-ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ
                                   
                                           ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
                               για την ανατροπή και την αλληλεγγύη!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου