Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Όταν συνηθίζεις το τέρας, αρχίζεις να του μοιάζεις-Kάλεσμα για συμμετοχή στην πορεία

Το βράδυ της Πέμπτης 24/1 ομάδα 15 - 20 νεαρών όρμησαν μαινόμενοι κρατώντας ξύλινα ρόπαλα και φωνάζοντας ρατσιστικά συνθήματα σε παρέα Πακιστανών μεταναστών που βρίσκονταν σε κατάστημα συμπατριώτη τους, επί της συμβολής των οδών Νικηταρά και Σεφέρη, στη Λάρισα. Παρόμοιο ρατσιστικό και συνάμα δολοφονικό περιστατικό είχε συμβεί πριν από 2 μήνες όταν 2 συνάνθρωποι μας πήγαν στο νοσοκομείο με σπασμένα κόκαλα επειδή ατύχησαν να μην γεννηθούν 'έλληνες' από επίθεση που είχε προηγηθεί από φερόμενα μέλη της χρυσής αυγής. Τα ρατσιστικά κίνητρα του συγκεκριμένου γεγονότος τείνουν να αποσιωπηθούν με σκοπό την υποβάθμιση του και την ελάττωση της ποινής των επιτιθέμενων.

 
    Είναι το δεύτερο περιστατικό ρατσιστικής βίας στην περιοχή του Αγ. Κωνσταντίνου σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Σε αυτή την περιοχή στεγάζονται τα γραφεία της ναζιστικής συμμορίας της χρυσής αυγής που παρακινεί αλλά και λαμβάνει μέρος κατά καιρούς σε παρόμοιες ρατσιστικές επιθέσεις κατά μεταναστών. Μπορεί να γίνει αντιληπτό από τον καθένα ότι αυτά τα 2 περιστατικά μόνο τυχαία δεν είναι με την χρυσή αυγή αλλά και με την απεχθή προς το ανθρώπινο γένος αντίληψη που προάγει.

 
    Η χρυσή αυγή σαν πιστός ακόλουθος των ακροδεξιών κελευσμάτων της κυβέρνησης, έχει επικροτήσει την εισβολή των ΜΑΤ στους ελεύθερα αυτοδιαχειριζόμενους χώρους, έχει υπερασπιστεί την καταστολή και το ξύλο των ΜΑΤ στις απεργίες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων, δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα της διεκδίκησης των δικαιωμάτων με την μορφή της απεργίας και ενταφιάζει με μεθόδους συκοφάντησης κάθε εργατική ενέργεια στοχοποιώντας ταυτόχρονα και τη χειραφετική τάση του φοιτητικού κινήματος στα πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. χρησιμοποιώντας μπούρδες(κάστρα αναρχο-άπλυτων-αριστερών, εισβολή στην ΑΣΣΟΕ,κ.α.) έναντι υποτυπώδους επιχειρηματολογίας προκειμένου να εκτοξεύσει τη φασιστική προπαγάνδα της. 

    Η τακτική του διχασμού με βάση την οποία κινούνται χέρι-χέρι Χ.Α και κυβέρνηση αναζητεί εξιλαστήρια θύματα και τα φωτογραφίζει ως κύρια πηγή οικονομικών προβλημάτων και εγκληματικότητας προκειμένου να βρίσκει άλλοθι για τη συνέχιση των αντιλαϊκών πολιτικών της.

Η αλήθεια όμως είναι ότι άσπροι και μαύροι, έλληνες και πορτορικανοι, κογκολέζοι και βούλγαροι έχουμε τις ίδιες ανάγκες, τις ίδιες επιθυμίες και πάνω από όλα τα ίδια συμφέροντα! Όλοι είμαστε άνθρωποι της ίδιας τάξης, καταπιεζόμενοι και όλοι ζούμε στο ίδιο καπιταλιστικό σύστημα της φτώχειας και του -ωθούμενο από τους κυρίαρχους- ρατσισμού γι' αυτό και πρέπει να διατηρήσουμε την ενότητα μας εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας απέναντι σε αυτούς που καταπατούν καθημερινά το αναφαίρετο δικαίωμα στην ζωή και την ελευθερία.
 
Απαντάμε μαζικά-δυναμικά ενάντια στη φασιστική και ρατσιστική βία!

Διαδηλώνουμε και ενώνουμε τις φωνές μας!
 
Πορεία ενάντια στον φασισμό και τον ρατσισμό

                                             Σάββατο 2/2 12:00 πλατεία ΑΤΑ
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου