Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Aνακοίνωση Αριστερή Ενότητα-Aύριο Δ.Σ. ΣΤΕΦ στις 2 ώρα!



Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε όλοι μάρτυρες των νέων νομοσχεδίων που η κυβέρνηση και η τρόικα μέσω του υπουργείου παιδείας και του κ.Αρβανιτόπουλου θέλουν να επιβάλλουν χωρίς να αφουγκράζεται τις βιοτικές ανάγκες φοιτητών-καθηγητών τη στιγμή που αυτά πλήττουν άμεσα τους ίδιους τους φοιτητές αλλά και έμμεσα τις οικογένειες τους.Τα μέτρα αυτά είναι συγχωνεύσεις ΑΕΙ/ΤΕΙ, επιβολή διδάκτρων, μείωση προσωπικού ΑΕΙ/ΤΕΙ, αύξηση ωρών διδασκαλίας μείωση δαπανών κεντρικών και περιφερειακών υπηρεσιών κ.α.

Στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας την προηγούμενη χρονιά όλοι οι φοιτητές νιώσαμε στο πετσί μας τις αυταρχικές μεταρρυθμίσεις του υπουργείου.Με 195 μόνιμους καθηγητές(που αναμένεται να μειωθεί κι άλλο ο αριθμός τους) και 20.000 φοιτητές καθίσταται αδύνατη η διεξαγωγή των μαθημάτων και της υγιούς μεταφοράς της γνώσης. Ακέραιο παράδειγμα η στοίβαξη 30 ατόμων σε εργαστηριακά μαθήματα εξαιτίας των απολύσεων, και άλλων αντιεκπαιδευτικών μέτρων που θεωρούμε πως είναι συνετό να ακουστούν στο αυριανό Δ.Σ. και όχι μέσω διαδικτύου.

Αύριο(11/9/2012) στις 2 ώρα στο αμφιθέατρο ΓΤΘΕ καλούμε ως ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΑΡ.ΕΝ)  όλους τους φοιτητές να παρευρεθούν στο Δ.Σ. εκθέτοντας τις απόψεις τους και τους προβληματισμούς τους.
Ως Αριστερή Ενότητα θα προασπίσουμε και θα παλέψουμε για δημόσια και δωρεάν παιδεία και θα σηκώσουμε τη σημαία της αντίστασης της αλληλεγγύης και της ανατροπής.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου